Naturalne konserwanty
Polinesian NONI firmy CaliVita International to liofilizowany produkt najwyższej światowej marki i dlatego nie zawiera żadnych sztucznych konserwantów, które mogłyby spowodować toksyczne nagromadzenie obcych substancji chemicznych w naszych ciałach.
Polinesian NONI będąc w 100% naturalnym koncentratem soku z owocu Noni zawiera ekstrakty składników utrzymujące świeżość na długo i pochodzące z żurawiny, jeżyn oraz malin.
Składniki te to również ważne dla zdrowia antyoksydanty pochodzące z przyrody:
- kwasek cytrynowy (składnik żurawiny, jeżyny i innych owoców),
- benzoensan potasu (składnik żurawiny, jeżyny, borówek),
- sorbate potasu (jeżyny),
- fruktoza (składnik malin, cykorii),
- naturalny smak,
- stabilizator zagęszczenia - guma xanthan (źródło m.in.: algi, ziarno chleba świętojańskiego, błonnik z owoców).
Dzięki tym składnikom sok ten jako niepasteryzowany owoc Noni:
- na długo utrzymuje świeżość,
- jest przyjemny w smaku,
- silnie odżywczy,
- bardzo lubiany nawet przez dzieci.
Dlaczego Polinesian Noni i suplementy Calivita są najlepsze na rynku i tak często wybierane przez Klubowiczów z Polski i świata:
- Ponad 20 lat doświadczenia na rynkach międzynarodowych i 16 lat w Polsce.
- Ponad 100 naturalnych preparatów, najwyższej jakości w ofercie.
- Ponad 20 milionów zadowolonych klientów z 50 krajów.
- Prestiżowe certyfikaty, bezkompromisowa jakość.
- Odpowiednio dobrana ilość i proporcje składników oraz ich aktywna forma zapewniają maksymalne przyswajanie preparatu przez organizm, duża ilość kapsułek w każdym opakowaniu.
- Nasze produkty wytwarzane są zgodnie z normami GMP (Dobrą Praktyką Produkcyjną), przy użyciu surowców naturalnego pochodzenia. Nie zawierają cukru, soli, konserwantów, sztucznych barwników i aromatów.
- Najnowocześniejsze i najlepsze technologie produkcji, zapewniające najwyższe standardy charakterystyczne dla preparatów farmaceutycznych. Jednocześnie korzystanie z tradycji lecznictwa ludowego, sięgającego kilkuset, a nawet kilku tysięcy lat.
- Unikalne, a przy tym skuteczne i bezpieczne produkty w naszej ofercie, to wynik udanego połączenia współczesnej nauki i wielowiekowej tradycji. Wśród składników aktywnych naszych preparatów znajdują się witaminy, składniki mineralne, antyoksydanty, aminokwasy, enzymy, niezbędne kwasy tłuszczowe, wyciągi z roślin leczniczych, adaptogeny, substancje wspomagające odchudzanie, błonnik, itd.
- Liofilizacja - prawdziwie nowoczesna technologia zarezerwowana dla kosmonautów, wojska i podróżników, a stosowana również przez CaliVita International.
- Dehydratacja - próżniowe odessanie wody z surowców roślinnych w naturalnej temperaturze, plus 4°C bez podgrzewania w ciągu kilku sekund.
- Minerały w formie chelatu - technologia zwiększająca bioprzyswajalność składników.
- Destylacja molekularna - nowa innowacyjna technologia prowadzona w niskiej temperaturze, która chroni olej rybny przed szkodliwymi procesami utleniania. W efekcie nie ma potrzeby dodawać dużej ilości antyutleniaczy. Destylacja molekularna nie jest tanim procesem, lecz dzięki niej końcowy produkt - Omega 3 Concentrate - to bardziej stabilny, wysokooczyszczony i skoncentrowany olej rybny. Kwasy omega-3 w tej postaci wykazują dłuższy okres aktywności biologicznej, a tym samym wyższą skuteczność.
- Formuła TR (Time Release) - suplementy uwalniają się stopniowo i zapewniają stały poziom składników odżywczych we krwi przez 10-18 godzin (preparaty konkurencji nie posiadające tej technologii są szybko wydalane z naszego organizmu).
- Specjalne osłonki kapsułek odporne na kwas żołądkowy - producenci, którzy starają się osiągnąć najwyższą jakość, zamykają w kapsułkach składniki wrażliwe na kwas żołądkowy. Kapsułki rozpuszczają się dopiero w jelitach i w ten sposób chronią substancję aktywną produktu przed niszczącym działaniem kwasów żołądkowych. Dzięki takiemu rozwiązaniu prawie 100% składników odżywczych jest wykorzystywanych przez organizm.
- Tylko naturalna konserwacja - wyłącznie substancje pochodzące z naturalnych roślin, które są naturalnymi konserwantami, takie jak: bogaty w potas ekstrakt z żurawin, czarnych jagód, borówek, malin, jarzębiny, pomidorów i papryki. Wymienione ekstrakty produktów zawierają naturalne konserwanty.
- Gwarancja 100 % satysfakcji - miliony zadowolonych Konsumentów z całego świata.
- Współpraca z naukowcami pod przewodnictwem prof. dr n. med. Valerii Szedlak Vadocz - światowej sławy naukowca, posiadającej tytuły naukowe w dziedzinie biochemii lekarskiej, medycyny nuklearnej i patofizjologii klinicznej.
- Certyfikaty FDA (Agencji ds. Żywności i Leków), GMP (Dobra Praktyka Produkcyjna), GAP (100% naturalne i ekologiczne). Certyfikat FDA jest gwarancją bezpieczeństwa zdrowotnego preparatów, natomiast certyfikat GMP zapewnia najwyższy poziom czystości, jakości i skuteczności produktu. Produkty CaliVita spełniają niezbędne wymagania formalno-prawne (certyfikaty, zezwolenia) zarówno amerykańskie, europejskie (UE), jak i pozostałych krajów poza unijnych. Posiadają także wymagane badania i atesty zgodne z dyrektywami Unii Europejskiej. Wszystkie suplementy i naturalne kosmetyki Calivita sprzedawane w Polsce posiadają wymagane uregulowania prawne - atesty Państwowej Inspekcji Sanitarnej – GIS oraz atest Państwowego Zakładu Higieny – PZH. Oznacza to, że zostały przebadane w Polsce i dopuszczone do obrotu na terenie naszego kraju jako suplementy diety.